Reisverslag Pata Rat dinsdag 19 juli 2022

Het zou vandaag een druk dagje worden. In de ochtend klussen, na de middag kinderprogramma en in de namiddag het tienerprogramma.

Het was merkbaar dat iedereen na de eerst klus (maan)dag ingewerkt was geraakt op elkaar. Wat gingen we snel. De meiden onder aansturing van Errit, hebben zich mega ingezet met het verplaatsen van de dozen met kleding van de container naar de schuur, zodat er werkruimte gecreëerd werd. Henk-Paul, Paul en Ruben waren druk met het aanbrengen van de lambrisering en de voorbereidingen daarvoor. De Laminmaatjes (Reindert en John) gingen als een speer door de slaapruimtes om daar laminaat te leggen met het duo Gerrit en Mirthe er achteraan voor het subtiele werk (de plinten). En overal was de vliegende kiep Evert-Jan present om hand en spandiensten te verlenen. Halverwege de ochtend werden we verrast (nou ja niet helemaal) door de dames die ons kwamen verwennen met een heerlijk bakkie leut met wat lekkers. Ook zij kregen zo een indruk van de campground en het kluswerk.

Na terugkomst bij ons onderkomen mochten we weer genieten van al het goede dat onze God voor ons in petto had en werden ons lichaam weer van nieuwe energie voorzien middels een heerlijke lunch. Dat mocht ook wel, want voor de middag hadden we een druk programma: 15.00 het kinderprogramma, tussendoor even snel terug om warm te eten en om 18.00 uur wachtte al weer het tienerprogramma bij het gebouw op de vuilnisbelt bij “Dallas”.

Wat een kinderen (ongeveer 80) mochten we welkom heten. Na het zingen van een aantal liedjes (standaard daaronder Read your bible pray every day) was het weer tijd voor Mr. en mrs. Silence en konden we weer genieten van Frank en Evelien. Aansluitend vertelde Anouk het verhaal van de vier vrienden en de verlamde man. Daarna was het weer tijd voor een werkje n.a.v. het vertelde verhaal. Bij de uitgang kregen de kinderen bij het verlaten van het pand weer wat lekkers.

Na even snel gegeten te hebben bij ons onderkomen en weer terug te zijn bij Dallas was het tijd voor de tieners. Eerst leek de opkomst een beetje tegen te vallen, maar uiteindelijk kwam er toch een leuke groep tieners. Samen zongen we enkele liederen, waarna Reindert het verhaal over de stom op zee vertelde. Daarbij kwam de vraag aan de orde of de tieners Jezus ook als hun Redder in hun leven aan wilden nemen en hebben we gebeden voor de tieners. Daarna was het tijd voor enkele spelletjes wat uiteindelijk uitmondde in een battle Romania-Ollanda. De uitslag zullen we jullie besparen. Inmiddels was het hoog tijd geworden om weer terug te keren naar ons onderkomen, maar niet voordat de tieners waren uitgenodigd voor de BBQ die voor vrijdag op het programma staat.

Na de dagsluiting en nog even nagepraat te hebben was het hoog tijd om na een vermoeiende drukke dag ons bedje op te zoeken. Voor woensdag stond er een vrije dag gepland, maar een groepje fanatiek klussers had al afgesproken in de ochtend toch nog een aantal uurtjes te gaan klussen.