Verslag zaterdag 16 juli 2022

Om 08.30 verzamelde de reisgroep bij de kerk om rond 09.00 uur te vertrekken richting Airport Eindhoven vanwaar we zouden vliegen naar Cluj-Napoca waar we onze werkreis zouden doorbrengen.

Op het vliegveld aangekomen was het inmiddels al een drukte van belang en het begint daar al aardig op Schiphol taferelen te lijken.

Na een tijdje in de rij te hebben gestaan voor de kofferafgifte konden we aansluiten in de lange rij voor de security check. Gaandeweg begonnen we steeds meer te twijfelen of we de deadline wel zouden gaan halen. Gelukkig hadden we een attente reisleider die wist te bewerkstelligen dat we uit de rij werden gehaald en vooraan in mochten voegen. Uiteindelijk glipte Marijke als laatste door de gate waarna we als laatsten een plekje in het vliegtuig wisten te bemachtigen.

Na een korte vlucht van nog geen 2 uurtjes landen we veilig op het vliegveld van Cluj-Napoca, waar onze gastheer Frank Stout ons al op stond te wachten en welkom heette. Na de huurauto’s opgehaald te hebben vertrokken we in kolonne richting ons onderkomen via wat omwegen.

Zo reden we eerst naar een grote shoppingmall in de stad om de inwendige mens te verwennen in één van de vele fastfood gelegenheden. Op een paar enkelingen na ging iedereen voor de bekende Mac D. Na aansluitend de boodschappen voor de zondag binnen te hebben gehaald reden we via de sloppenwijk bij de vuilnisbelt naar ons onderkomen.

Het schemerde al toen we daar aankwamen. Na nog wat gedronken te hebben en een gebed vertrok een ieder naar zijn of haar slaapruimte voor de welverdiende nachtrust. Dat die voor een ieder wat verschillend van kwaliteit zou worden was bij het inchecken al wel duidelijk geworden. Niet alle matrassen en kussens voldeden aan de Nederlandse standaard. Het was dus even wennen, maar uiteindelijk werd het overal (nagenoeg) stil.