Kleur en knutselen over brood en avondmaal

Hallo jongens en meisjes, Je vindt hier allerlei kleurplaten, werkplaten en andere ideeën over het thema ‘brood’ waarover de dienst a.s. zondagochtend 5 april zal gaan. Kies iets leuks uit of verzin zelf iets moois. Laat er een foto van maken en stuur die per mail naar Ds. Hofland dan laten we jouw werkstuk zien in de dienst op het t.v. scherm. Zijn e-mailadres staat in de gemeentegids. Wat kun je bijvoorbeeld doen? Kleurplaten over het Heilig Avondmaal want dat (meer…)
Op weg

De Hoeksteen, zondag 29 maart

Kerkdiensten
09:30 uur De Hoeksteen

 • Ds. A. Hofland
 • Orgel: B. Abbes
 • Combo
 • Lezen: Johannes 14: 1-14

Avonddienst
19.00 uur De Hoeksteen

 • Ds. A. Hofland
 • Lezen: Exodus 20: 1-17 en Genesis 4: 1-16
Lees meer

Diaconiecollecte 29 maart: Kerk en Vluchteling

Deze week 29 maart is de diaconiecollecte bestemd voor Kerk en Vluchteling Stichting kerk en vluchteling (was voorheen een werkgroep) is een onderdeel van  Stichting GAVE,  House of Joy. De laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing van de kledingschuur. Deze schuur/sorteer-/multifunctionele ruimte wordt ook gebruikt voor de kinderclub e.d.. Hiervoor is geld nodig, naast wat nodig is voor de activiteiten in House of Joy. De diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan. Volgende week, 5 april, is de diaconiecollecte bestemd voor Watervoorziening (meer…)

De Hoeksteen sluit zich aan bij #Nietalleen

Afgelopen week heeft De Hoeksteen zich aangesloten bij het platform #Nietalleen. Dit initiatief biedt lokale kerken een waardevolle kans om met andere kerken en lokale organisaties samen te werken. Gezamenlijk een vangnet creëren om mensen die de gevolgen van de coronacrisis ondervinden met raad en daad bij te staan. Dat is de insteek van het initiatief #Nietalleen Samen staan we sterker! Telefonisch en per mail worden vragen en nood van mensen gekoppeld via het netwerk van #Nietalleen. Op deze manier (meer…)
Toren De Hoeksteen

De Hoeksteen, zondag 22 maart

Kerkdiensten
09:30 uur De Hoeksteen

 • Ds. J. van ’t Spijker (Hoogeveen)
 • Orgel: B. Abbes
 • Combo
 • Lezen: Exodus 12: 21 – 42 en Markus 14: 32 – 42

Avonddienst
19.00 uur De Hoeksteen

 • Drs. S. Biewenga
 • Orgel: B. Abbes
 • Lezen: Psalm 93 en Efeziërs 1:17-21

Wijze van viering
Vanwege maatregelen corona-virus zullen alleen leden van de kerkenraad, de koster, de organist en leden van het combo/zanggroepje aanwezig zijn in het kerkgebouw. De zondagmorgen- en zondagavonddiensten zijn live te volgen https://www.hoeksteenemmeloord.nl/live
Vanwege de maatregelen is er geen kindernevendienst en wordt er geen open huis gehouden.

Lees meer
Bidden

Leesplan NBG: In afhankelijkheid van God

Er zijn veel initiatieven in deze tijd. Het Nederlands Bijbelgenootschap start een leesplan ‘In afhankelijkheid van God‘. Je vindt het in de Mijn Bijbel app, onder leesplannen, waar je je vervolgens op kunt abonneren. (meer…)

Tips voor thuis met kinderen

Op de website Dagelijkse Broodkruimels kan je gratis een pakket downloaden dat handvatten biedt om je kinderen te begeleiden in deze tijd. Met de kinderen thuis, is het natuurlijk al heel anders dan we gewend zijn. En … wat vertel je ze? Het pakket is bedoeld om samen, als gezin, te ontdekken wie God ook in deze is. Het bevat onderwerpen voor jonge kinderen, schoolkinderen en tieners. Naar Dagelijkse Broodkruimels (meer…)

Videovergaderen nu we thuis zitten

Videovergaderen, heb je dat ooit gedaan? Misschien wel als je vaak thuis werkt. Maar in de kerk doen we dat (bijna?) nooit. Nee, in de kerk zoeken we elkaar liever op. Maar nu dat niet kan, vanwege het coronavirus, is het misschien toch handig als we vanuit huis elkaar als bouwsteen, commissie of kerkenraad kunnen spreken èn zien! En laat dat nou eigenlijk heel gemakkelijk zijn. Zelfs als je denkt dat je digibeet bent … Op onze website leggen we (meer…)

Diaconiecollecte 22 maart: MAF

Vandaag is de diaconie collecte bestemd voor MAF (Mission Aviation Fellowship). Niemand is onbereikbaar voor Gods liefde. Mensen die aan de uitersten van de aarde wonen zijn vaak afgesloten van de buitenwereld. Dit beperkt hun mogelijkheden om zich te ontwikkelen, hulp te ontvangen en het Evangelie te horen. MAF maakt hen bereikbaar voor Gods Liefde!

Lees meer

De Hoeksteen, zondag 15 maart

Kerkdiensten
De diensten zijn vanwege de maatregelen die de overheid vraagt, vanaf vandaag anders te volgen dan je gewend bent. Elke dienst is on-line te volgen en waar mogelijk komen we in kleine groepen thuis bij elkaar. Niet in het kerkgebouw.

Ochtenddienst
09:30 uur De Hoeksteen (live via YouTube, Kerkdienstgemist en Radio Kerkplein)

 • Ds. A. Hofland
 • Orgel: B. Abbes
 • Combo
 • Lezen: Johannes 15: 1-8
 • Er is een hand-out voor deze dienst beschikbaar gesteld

Avonddienst
19.00 uur De Hoeksteen (live via YouTube en Kerkdienstgemist)

 • Ds. A.C. van der Wekken (Dokkum)
 • Orgel: G. van ’t Spijker
 • Lezen: Esther 5

Collecte(n)
Vandaag:
1) Kerk (rekeningnummer NL33INGB0000889498 tnv CGK Emmeloord) en
2) Waypoint Urk (rekeningnummer NL71RAB0396604811 tnv Diaconie CGK Emmeloord)

2e Collecte (diaconie)
Vandaag
Vandaag is de diaconiecollecte bestemd voor Waypoint Urk. Onlangs heeft Waypoint Urk jeugdclubs in de kerk bezocht om uitleg te geven over hun werk. Waypoint Urk wil het ontstaan, de instandhouding en het terugkeren van verslaving voorkomen. Er wordt sterk ingezet op voorlichting en preventie, omdat voorkomen beter is dan genezen. Ook biedt Waypoint nazorg door middel van een buddyproject. Daarnaast worden familieleden en direct betrokkenen van verslaafden begeleid. Waypoint werkt veel samen met lokale inwoners, vrijwilligers en partners.

Op zondag 22 maart 2020, is de diaconie collecte bestemd voor MAF (Mission Aviation Fellowship)
Niemand is onbereikbaar voor Gods liefde. Mensen die aan de uitersten van de aarde wonen zijn vaak afgesloten van de buitenwereld. Dit beperkt hun mogelijkheden om zich te ontwikkelen, hulp te ontvangen en het Evangelie te horen. MAF maakt hen bereikbaar voor Gods Liefde!

Lees meer