Kleur en knutselen over Mozes bij de verhalen welke jullie horen in de kindernevendienst en ook thuis volgen met Bijbel Basics

Hallo jongens en meisjes, Je vindt hier allerlei kleurplaten, werkbladen en andere ideeën over Mozes. Deze periode horen jullie op de kindernevendienst verhalen over zijn leven met God. Je vindt deze verhalen in Exodus Maak een tekening of kies een knutselwerkje Kleurplaten, knutselwerkjes en puzzels Mozes en de brandende braamstruikTrek een rode lijn van 1-82 Mozes bij de brandende braamstruik 2D of voor kijkdoosKleurplaat voor oudere kinderenpuzzel Mozes en de brandende braamstruik Voorbeeldwerkblad Awerkblad B Werkje: kleur de vlammen en (meer…)

Steunouder worden?

Steunouder-algemene-folderDownload (meer…)

Diaconie collecte zondag 29 januari is bestemd vooropvang straatkinderen project CGK

In Bujumbura (de hoofdstad van Burundi) vinden straatkinderen en kinderen met een beperking overdag een veilige plek. In Bujumbura hebben kinderen veelal een zwerven bestaan, is veel armoede, verslaving, geweld, uitzichtloosheid en steeds terugkerende ziekten als malaria en buiktyfus. De straatkinderen worden opgevangen en begeleidt om zo meer kansen op een hoopvolle en waardige toekomst te geven. Juist in de jonge jaren wordt het fundament gebouwd voor de rest van hun leven. Op deze manier wordt gedreven door Gods liefde hoop (meer…)

Koffieschenkrooster jan t/m jul 2023

Hieronder het rooster voor het helpen bij koffieschenken na de morgendienst. Per zondag is een andere wijk aan de beurt. Graag zelf als wijk ervoor zorgen dat er mensen aanwezig zijn op genoemde datum na de dienst in de keuken. Er zijn minimaal 4 personen nodig. Rooster koffieschenken door wijkenzondag 25 december 2022Wijk 8Kerstzondag 1 januari 2023 Nieuwjaarzondag 8 januari 2023Wijk 9 zondag 15 januari 2023Wijk 10 zondag 22 januari 2023Wijk 1 zondag 29 januari 2023Wijk 2 zondag 5 februari 2023Wijk 3 zondag 12 februari 2023Wijk (meer…)

Maandelijkse bidstond

Vrijdag 3 februari a.s. is de maandelijkse bidstond weer. We beginnen om 19.00 uur tot ongeveer 20.00 uur in De Trefhoek (ingang aan De Smeden) We bidden voor de wereld, de Noordoostpolder en voor zaken en personen in De Hoeksteen. Je heft geen volleerd bidder te zijn om mee te doen. Ook als je het moeilijk vindt om hardop te bidden ben je van harte welkom om mee te bidden. (meer…)

Cursus geloofsopvoeding voor ouders | Enquete

Meer info over geloofsopvoeding: Jouw huis, Gods thuis (meer…)

Diaconie collecte zondag 15 januari is bestemd voor Gaarkeuken in Sabinov

Predikant Ds. Kaleeja werd enkele jaren geleden bezocht door enkele leden van bouwsteen Oost-Europa. Onder zijn leiding en bovenal door Gods Zegen is er veel tot stand gebracht, een wonder op zich! Zo is een compleet kerkelijk centrum gebouwd, met gaarkeuken en school. Ook is een sportveld aangelegd. Per week worden 400 maaltijden uitgedeeld in de gaarkeuken (vier dagen per week wordt er gekookt). Regelmatig worden er voedselpakketten samengesteld. De burgemeester is enorm blij met het werk, criminaliteit in zijn (meer…)

“Een speciale kerstboom”

Kerst 2022 zouden wij vieren zonder familie en vrienden. Hoewel we deze periode op een hele mooie locatie mochten doorbrengen, namelijk in Fort Dauphin- Madagaskar is er toch een gevoel van gemis. De dag voor Kerst hebben we doorgebracht met een Roadshow door Fort Dauphin. Samen met alle missie-organisaties zijn we op toer gegaan met een hele groep jongeren die het Kerstverhaal delen door dans, lied en drama. Na deze geweldige middag voelen we ons toch wat treurig, geen kerstmaaltijd (meer…)

Diaconie collecte zondag 8 januari is bestemd voor Gevangenenzorg Nederland

Gevangenenzorg Nederland is een christelijke vrijwilligersorganisatie voor gevangenen, tbs-gestelden en hun familieleden. Ruim 650 vrijwilligers bezoeken deze groep mensen. Op deze manier proberen zij iets voor hun gevangen medemens te betekenen. De vrijwilligers bieden een luisterend oor, stellen vragen en proberen iemand verder te helpen door morele en praktische ondersteuning te bieden. Ook als iemand vrijkomt, blijft de vrijwilliger betrokken. Als organisatie geloven we in herstel. Ieder mens krijgt een nieuwe kans! In Mattheüs 25 lezen we dat gevangenen bezoeken (meer…)

Cursus Weet wat je gelooft | Vanaf 22 januari

Wie is Jezus, waarom is Hij God én mens, wie en wat is de Heilige Geest en waarom vieren we het avondmaal? In het eerste halfjaar van 2023 vindt in De Hoeksteen Emmeloord de cursus ‘Weet wat je gelooft’ plaats. Jij bent van harte welkom om mee te doen! Naar de cursuspagina (meer…)