Collecte Zondag 18 oktober

Op zondag 18 oktober zijn de collectes voor Kerk en Bouwsteen Oost-Europa.

Je baan kwijt, geen inkomen, gebrek aan voedsel, medicijnen en brandhout, slechte gezondheidszorg en een toch al zwakke economie. Een greep uit de problemen waar veel kwetsbare mensen in Oost-Europa (zoals Roma) momenteel keihard tegenaan lopen. En waar veel Nederlanders niet bij stilstaan.  Al jaren zijn we als gemeente diaconaal betrokken bij verschillende projecten in Oost-Europa. 

Vorig jaar is de bouwsteen Oost-Europa in het leven geroepen. Inmiddels is het zover dat besloten is een diaconale werkreis te organiseren in de zomer 2021. Zondag 11 oktober na afloop van de dienst zal er een presentatie worden gegeven met meer informatie daarover. 

De deelnemers aan de werkreis zullen diverse activiteiten gaan organiseren om de benodigde gelden bijeen te brengen, maar…….diaconaat is niet iets van een select groepje. Het is een roeping voor iedere christen die Jezus in zijn hart heeft gesloten en Hem wil volgen.  

Daarom vragen we van U als gemeente vooral gebed, maar ook om een financieel steentje bij te dragen middels een bijdrage in de collecte. De diaconie beveelt deze collecte van harte bij u aan.

Zie ook: Hoe kan ik geven