Mondmasker

Aangescherpte maatregelen Covid

Beste broers en zussen,

Winkels sluiten, de kappers zijn dicht, en de scholen zijn gestopt. Opnieuw bevinden we ons in lockdown. Het is ingrijpend, voor ons allemaal, en ook voor wat we als kerk kunnen doen.

We hebben helaas de volgende maatregelen moeten nemen tot en met 19 januari.

  • Per direct worden alle diensten enkel online uitgezonden en zijn er geen reserveringen meer mogelijk. Van de Pionier maken we op dit moment geen gebruik. Hierin volgen we de landelijke lijn en zijn we solidair met alle andere sectoren die ook moeten sluiten. Alleen voor kerstmorgen maken we een uitzondering: we willen graag hen die alleen de kerst moeten vieren van harte uitnodigen om de dienst met ons mee te maken. Uiteraard onder de bestaande voorwaarden: je behoort niet tot de risico groep, je bent onder de 70 jaar, en hebt geen corona-gerelateerde klachten. Opgeven kan via de website.
  • Zondag zullen we het avondmaal vieren – zonder gasten. Wel willen we het avondmaal door laten gaan. Juist nu hebben we het nodig dat Christus dichtbij komt – in brood en wijn, om ons geloof te versterken. Het avondmaal in de avonddienst hebben we geannuleerd daar ieder de morgendienst terug kan kijken mocht je op een later moment pas de dienst mee kunnen maken.
  • De catechisaties op dinsdag en woensdag worden niet meer fysiek gehouden. Dat gaat om 5, 12 en 19 januari. Catecheten gaan proberen online hier vervanging voor te zoeken. Zij zullen jullie daarover informeren. Voor clubs en de jeugdvereniging geldt hetzelfde: ook niet fysiek meer samenkomen.
  • Het kinderkerstfeest gaat online plaatsvinden op eerste kerstdag om 14:30. Kijk met ons mee via de bekende kanalen.
  • Zondag 20 december is er gelegenheid om de kerstgeschenken en een werkje dat bij het kinderkerstfeest hoort, op te halen bij de Hoeksteen. Dit mag gelijk na de dienst tot uiterlijk 11:45 bij de zijdeuren – kant Hof van Smeden. Daar zullen mensen staan om uit te delen. Graag één volwassene per gezin. De looproute is vanaf de zijkant van de Smeden. Houd goed afstand van elkaar, haal de spullen op, en loop via het groene hek weer eruit. Graag bij ophalen je wijknummer doorgeven. Voel je vrij ook wat mee te nemen voor andere kinderen indien hun ouders niet kunnen.
  • Bouwstenen mogen niet fysiek samenkomen op dit moment – ook niet in de kerk. Wil je digitaal samen komen? Onlangs hebben alle bouwsteenleiders informatie gekregen hoe je dat kunt vormgeven!
  • Pastorale en diaconale gesprekken mogen doorgaan – uiteraard onder alle bekende regels. Mocht je ergens mee zitten, schroom niet.

Helaas is ook de kindernevendienst en de creche komen te vervallen. Maar thuis kan je als ouders ook rondom de dienst met je kind bezig zijn met geloof. De methode die we gebruiken is Bijbel Basics, en daar kan je zelf ook gratis materiaal vandaan halen. Meer informatie vind je hier: https://www.hoeksteenemmeloord.nl/geloofsopvoeding/. Leerzaam voor je kind, maar niet minder voor jezelf!

Helaas veel is afgelast. Wat niet afgelast is: zijn de uitzendingen voor de kerkdiensten, het telefoneren van een broeder of zuster, een kaartje sturen, een kerstpakketje langsbrengen op 1,5 meter, christelijke muziek luisteren voor jezelf, of even een boek lezen of je Bijbel pakken. Nee: God is niet afgelast, en Hij is en blijft dezelfde, ook voor u en jou.

Mocht je zelf een goed idee hebben voor hoe we digitaal toch samen kunnen zijn, of aan elkaar kunnen laten merken dat we er voor de ander zijn, laat het ons weten. Mail naar scriba@hoeksteenemmeloord.nl of naar bram.hofland@gmail.com.

Verder wensen we u en jou Gods nabijheid en liefde toe in deze dagen!

Zegen!

Met hartelijke groet,

Kerkenraad van De Hoeksteen.