Brief Corona Kerst

Lieve broers en zussen,

Helaas opnieuw een brief vanuit het moderamen van De Hoeksteen. Want: opnieuw een persconferentie met veel beperkende maatregelen. Daarom proberen we hier duidelijkheid te geven over hoe een aantal zaken gaan verlopen. Tegelijk hopen we je zo te informeren wat er allemaal staat te gebeuren.

Er is veel niet meer mogelijk. Maar gelukkig kan er heel veel wel! Geen grote diensten, geen gewone club/catechisatie/JV of reconnect, geen koffiedrinken gezamenlijk na de dienst of… Maar gelukkig wel: gesprek met je kids over de dienst/geloof/God/Bijbel, belletje doen naar een gemeentelid of een kaartje sturen, voorzichtig een bezoekje brengen of lezen uit een dagboekje. We zitten in lockdown – maar God is nog steeds bereikbaar!

Gelukkig heeft de overheid deze lockdown kerken en jeugdwerk meer ruimte gegeven om te ‘bewegen’. Daar maken we, in alle voorzichtigheid, dankbaar gebruik van. De basisregels gelden voor alle activiteiten. Voor alles geldt: je bent welkom, maar we begrijpen als je liever digitaal de diensten of activiteiten mee maakt.

  • Vrijdag 24 december om 14:00 -> afhalen pakketjes om te bezorgen bij ouderen / alleenstaanden tussen 15:00 en 17:00. Je bent welkom bij de Hoeksteen. Maak eventueel een foto, en stuur die naar communicatie@hoeksteenemmeloord.nl!
  • Vrijdag 24 december om 20:00 -> online kerstnachtdienst, digitaal te volgen! Shine your light!
  • Zaterdag 9:30 Eerste Kerstdag. We verwelkomen 50 gasten in de dienst, Vol = Vol. Er is oppas aanwezig– geen kindernevendienst. Uiteraard is de dienst digitaal mee te maken: heerlijk samen het evangelie horen – GOD IS DICHTBIJ!
  • Zondag 9:30 Tweede Kerstdag: kinderkerstfeest voor alle kinderen van de basisschool. Helaas geen plek meer voor ouders/opa’s en oma’s -> maar de kinderen mogen komen! Kan je kind niet komen i.v.m. quarantaine of ziekte dan kan contact worden opgenomen met Anja Klinkenberg en zij zorgt ervoor dat het knutselpakket wordt gebracht. Oppas kan geregeld worden, maar dan wel vooraf aanmelden bij Nienke Loosman of Annet Rorije. De middagdienst is vanuit de Rank, aanvang 16.00 uur en is alleen online mee te beleven!
  • Na de dienst op Eerste en Tweede Kerstdag kan je bij de kerk een kerstbalwens halen of een kerstlichtje om uit te delen. Zo willen we samen Gods licht in deze wereld uitstralen! Welkom!
  • 31 december 16:00 is de oudjaarsdienst. Een ander tijdstip dan we gewend zijn, maar zo mogen we nog 50 mensen ontvangen, opnieuw: vol = vol. Er is geen oppas!
  • 1 januari 10:30 is de nieuwjaarsdienst, ook daar zijn 50 mensen welkom. Tijdens deze dienst is er wel oppas. We hopen je te ontmoeten!
  • 2 januari zijn de diensten om 9:30 en 16:00, beiden in de Hoeksteen, beide tot maximaal 50 aanwezigen. Oppas aanwezig.
  • 9 januari is er een speciale dienst ’s morgens voor de jongeren -> 9:30 hopen we Irene Vos in te zegenen als jeugd- en evangelisatiewerkster in onze gemeente. Alle jongeren van 12+ zijn welkom. Na de dienst is er een meet en great met Irene + lekker eten. Om 12:30 sluiten we af en kunnen we weer naar huis.
  • Diezelfde zondag 16:00 is er de connectdienst, waar we 50 mensen mogen ontvangen! Welkom!


Een hele hoop zo. We zien er naar uit je live of digitaal te ontmoeten. Samen onze vreugde en blijdschap en vrede te vinden bij het wonder van Kerst : God werd mens – om ons te redden! Wat een Heer en Heiland.

Fijne kerstdagen,
De kerkenraad De Hoeksteen