Leven met de dag…

Alles was goed gepland. Typisch Nederland en echts iets dat ik (Frank) gewend ben om te doen. Zaken vooruit plannen.

Ons plan was om op donderdag 20 januari met het vliegtuig naar Zuid Afrika te gaan. Op de zondag daarvoor een prachtige uitzenddienst gehad wat een enorme bemoediging voor ons was. Daarna hebben we tijdens de drive-through heel veel mensen gesproken, maar wel op voldoende afstand van iedereen. Geen knuffels gegeven, enz. De dagen daarna hebben we de koffers gepakt en woensdagochtend gingen we nog even voor een PCR-test, omdat dit nodig is om te kunnen vliegen. Helaas …

In de nacht van woensdag op donderdag kreeg Frank een positieve uitslag. Op dat moment leek alles even stil te staan. Onze planning volledig in de war. Tja, wat moeten wij daarmee. Is dit een teken dat we toch niet naar Zuid Afrika moeten gaan. Al dat soort gedachten gaan door je heen op zo’n moment. De volgende dag toch de knop weer omgezet en al snel blijkt dat er dan weer nieuwe mogelijkheden komen. Nieuwe uitdagingen om te regelen zoals het omzetten van een vliegticket.
Het was ontzettend fijn dat we bij onze derde poging bij Turkish Airlines een vriendelijke medewerker aan de telefoon kregen die ons enorm heeft geholpen.

Nu moeten we afwachten hoe het verder gaat. We leren leven met de dag. Of zoals Willeke deze zei: zoals verwacht loopt alles anders. Frank mag uitzieken en we zullen afwachten of  Willeke wel/niet ziek wordt. We mogen deze week in Emmeloord meedoen met de online Go Conference. Bij alles blijkt dat onze plannen soms heel anders gaan. Dat kan lastig zijn, tegelijk komen er weer nieuwe mogelijkheden.

Spreuken 19 vers 21: Een mens maakt allerlei plannen, wat wordt uitgevoerd is het plan van de Heer.