Alpha Cursus 2019

De Alpha cursus is een cursus waarin je kennismaakt met het christelijke geloof. Goed om aan mee te doen wanneer je meer zou willen weten, ook al weet je nog niet wat jouw keuze is.
Is er meer? Wie is Jezus? Wat is bidden? Wat moet ik met de bijbel en hoe zit het met de kerk? Zomaar wat vragen, die worden behandeld.

Het zijn niet alleen goede lessen, het is vooral ook geel gezellig

De Alpha cursus bestaat uit 13 avonden en een weekend. Zo’n avond is méér dan het onderwerp alleen: we beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Verschillende vrijwilligers die góed kunnen koken, zorgen voor warm eten. Je hoeft niets anders te doen dan aanschuiven. Het is ook een heel gezellig moment.

Na de maaltijd en een korte pauze, is er het “praatje”. Iemand van het team, of van buiten, vertelt wat over het onderwerp dat die avond centraal staat. Je krijgt materiaal om je aantekeningen bij te houden en zo ook nog eens terug te kunnen kijken. In de groep van inleiders doen onder andere onze voorgangers mee.

De één gelooft, de ander niet, maar er is niet zoveel verschil

Na opnieuw een korte pauze, gaan we in groepjes praten over het onderwerp en over wat jou beweegt. Vanuit het team zorgen gespreksleiders ervoor dat je in je waarde wordt gelaten met jouw mening en vragen. Dit is juist een prima gelegenheid om je vragen te stellen. De groepen stoppen om 21:45 uur. Dat is een afgesproken tijdstip – je weet dus wanneer je weer thuis bent.

De Alpha cursus is er voor wie de basis van het christelijke geloof wil leren kennen, of opnieuw wil ervaren. Als je niet gelooft is het een kans om te ervaren wat christenen beweegt. Als je wel gelooft, is het een moment om opnieuw te bepalen waarom dat eigenlijk zo is. Mensen die mee deden hebben het eigenlijk allemaal als fijn ervaren. Ongedwongen, openhartig en zonder de ambitie om jou te veranderen (wat niet betekent dat er niets met je gebeurt).

Kom naar de Open Avond of meld je direct aan!

Lijkt het het je wat? Kom dan de sfeer proeven op de Open Avond: woensdag 11 september 2019 in De Rank. Je kan dan beslissen of je mee wilt doen. Het is helemaal gratis. Als je nu al weet dat je meedoet, kan je je gelijk aanmelden. Bekijk de Alpha pagina voor meer informatie, ervaringen van deelnemers en om je alvast aan te melden als je wilt.

De Alpha cursus wordt gezamenlijk gegeven vanuit De Hoeksteen en De Rank, met als locatie voor de cursus-avonden kerkgebouw De Rank, Abelenlaan 31 in Emmeloord.