Samen onderweg in de wijk

Proeven en delen van al het goede dat onze God geeft. Dat is het verlangen bij Centrum Proeft, een missionair project in Emmeloord-Centrum. Sinds april 2018 zijn wij (Anne, Laura en Sido) hiermee van start gegaan en in september 2019 is ons team uitgebreid met Jacco, Monica, Paul en Hilde. Wij komen uit verschillende kerken en proberen als groep uit te reiken naar de bewoners in onze wijk.

Eén keer in de twee weken eten wij samen. Waarbij mensen uit de buurt van harte welkom zijn om met ons mee te eten. Als team komen we ook nog één keer in de twee weken samen voor een stukje (Bijbels) onderwijs, training en gebed. En we delen wat ons bezig houdt. Af en toe organiseren wij spelletjesavonden, maken de buurt samen schoon en de mannen hebben al een paar bierproeverijen georganiseerd waarbij zij samen proeven van allerlei soorten speciaal bier en daarnaast een goed gesprek voeren. Het achterliggende doel van deze activiteiten is elkaar en buurtbewoners beter te leren kennen en ons leven te delen. Te delen van wat voor ons het belangrijkste in ons leven is: namelijk ons geloof in God.

Wij worden gecoacht door de organisatie ‘Nederland Zoekt’. Deze organisatie bestaat om kerken te helpen overal in Nederland kleine ‘goed nieuws’ gemeenschappen te vormen. Waarbij mensen op een laagdrempelige manier betrokken kunnen raken en mogen proeven van Gods liefde. Woon jij in Emmeloord-Centrum en wil je graag bij ons betrokken raken? Stuur dan een berichtje en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Ook als je niet in onze wijk woont, maar graag in je eigen wijk zoiets wilt opstarten, kun je contact opnemen met ons. Wij helpen je graag verder!