Powerparent iets voor jou?

Beste gemeenteleden,

Sinds 4 jaar ben ik actief als vrijwilligster bij Powerparent. Voor vele een onbekende stichting. Ik ben daar actief in geworden doordat ik zag wat deze groep vrijwilligers doen voor alleenstaande ouders.

Powerparent, het woord zegt het al daar is power voor nodig.

Steeds meer ouders staan alleen voor de opvoeding van hun kinderen, ook in de kerk. Na een scheiding of door overlijden van de partner moeten veel ouders ineens alleen alle ballen in de lucht houden. Een zware klus, waarin je niet alleen met eigen emoties te maken hebt, maar ook met die van je kinderen. En die staan dan meestal op de eerste plaats.

Aleen gaande ouders staan 24/7 aan, waardoor er weinig tijd is om tot jezelf te komen.

Hoe fijn is het dan als je in een weekend komt waar medegelovigen zonder oordeel met je optrekken, waar geen plaats is voor onbegrip en afwijzing, maar een luisterend oor voor jou.

Powerparent werkt met compassie voor deze ouders en vindt het belangrijk dat zij Gods herstel en liefde mogen ervaren. Om die reden organiseren zij met vrijwilligers een inspirerend weekend 1 keer per jaar, gericht op ont-moeting, verbinding, ontwikkeling en herstel.

Tijdens dit ontspannen weekend kunnen mensen ervaringen delen, uitblazen, opladen en bemoedigd worden vanuit de enige echt Powerparent: God de Vader.

In het kort waar de stichting voor staat.

Dit wilde ik graag bij jullie als gemeenteleden onder de aandacht brengen, omdat ik zelf heb ervaren dicht bij mij in mijn omgeving wat een strijd het kan zijn om er alleen voor te staan. Misschien ken je iemand die dit weekend nodig heeft, of wil je er mee vanaf weten.

Ik sta graag klaar om  meer informatie te geven.

En wat een zegen dat vele mensen vrijwillig zich inzetten om dit mogelijk te maken.

Caroline Brandsema