Marleen bij Stichting Gave: Mag ik jou tot zegen zijn, naast je lopen op de reis?

Het is mijn hart om mensen te laten weten dat ze gezien, geliefd en waardevol zijn; in het bijzonder mensen in nood. Ik ben geraakt door de liefde van God en het feit dat wij Zijn kinderen zijn en ik wil niks liever dan van de liefde van God delen.

Het was dan ook bijzonder toen ik ontdekte dat het verlangen van Stichting Gave naadloos aansluit bij mijn hartsverlangen; Stichting Gave verlangt ernaar dat de vluchtelingen die naar Nederland komen in Jezus’ naam worden gezien en geliefd.
Toen ik dit las klikte dit meteen in mijn hart en wist ik: daar wil ik aan meewerken!
Per 1 september 2021 ben ik werkzaam bij Gave als personeelsfunctionaris.

Over Marleen

In 1993 ben ik geboren in Emmeloord en daar vervolgens ook getogen. Ik heb Human Resource Management (HRM) gestudeerd en na mijn studie heb ik ervaring opgedaan in verschillende (ondersteunde) HR functies bij verschillende organisaties. Met die kennis en ervaring wil ik mij graag inzetten voor vluchtelingen in Nederland.

God heeft voor mij altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Ik heb tot nu toe een bijzonder mooie, ook wel eens lastige, maar ook echt avontuurlijke reis met Hem af mogen leggen. Toen ik op mijn 18e belijdenis deed heb ik tegen God gezegd: ‘Heer wijs mij Uw weg’ en ben ik op zoek gegaan naar Gods plan met mijn leven.

In 2017 heb ik een DTS (Discipelschap Trainingschool) gedaan van Jeugd met een Opdracht in Perth, Australië. De eerste drie maanden stonden in het teken van het (beter leren) kennen van God. De daaropvolgende drie maanden stond in het teken van God bekend maken, waarbij we op outreach naar Manila, de Filipijnen, zijn geweest om daar praktisch mensen te helpen en het evangelie te delen. Al met al een heel bijzonder half jaar dat voor mij levensveranderend is geweest. Het heeft mijn relatie met God enorm verdiept. Ik geniet echt van het avontuur en de reis van het leven samen met God.

Verder houd ik van muziek (maken), zingen, wandelen en tijd doorbrengen met mijn familie en vrienden.

Nieuwsberichten

Over mijn werk

Als personeelsfunctionaris bij Gave is mijn doel om de organisatie en medewerkers te ondersteunen en ontzorgen, zodat zij zo goed mogelijk in staat worden gesteld om van de liefde van God te delen onder vluchtelingen in Nederland. In praktijk houd ik mij o.a. bezig met werving, in-, door- en uitstroom van medewerkers, personeelsbeleid en ondersteuning bij het leven met/opzetten van de achterban. Het is mijn persoonlijke missie om de medewerkers van Gave te zien en lief te hebben en goed voor hen te zorgen, zodat zij hun werk goed kunnen doen en we op die manier samenwerken aan de missie dat vluchtelingen in Nederland een thuis vinden.

Mijn Achterban Commissie

Reinie Verboom Voorzitter

Ik ben Reini Verboom en ondersteun Marleen graag vanuit de Achterbancommissie omdat ik het prachtig vind hoe zij haar gaven en talenten inzet bij GAVE. Het inzetten van je talenten in de wereld om je heen is niet iets nieuws. Waarschijnlijk doe jij/ doet u dat ook. En toch…het verschil zit ‘em voor mij in het feit dat de ene mens daar (financiële) ondersteuning bij nodig heeft en de ander niet. En daaruit voortvloeiend is er gebed voor elkaar. En dat brengt me bij mezelf… Ergens kan ik me hierover verwonderen. Want gebed en steun hebben we allemaal nodig, welk werk je ook doet en hoe je jouw gekregen talenten/gaven inzet. Het verbindt ons aan elkaar, maar het geeft ook nieuwe kracht, moed, mildheid. En mijn verlangen is dat mensen leren met meer mildheid naar zichzelf te kijken. Gewoon omdat ik geloof dat God dat ook wil. Hij heeft ons gemaakt en als we vanuit die mildheid naar onszelf leren kijken, komen we zomaar in een andere verbinding met onszelf én met de ander.

En dit is ook mijn dagelijkse werk: samen met mensen binnen organisaties deze processen doorgaan. Prachtig!

Gelukkig zit er maar een heel dun lijntje tussen werk en prive, dus thuis gaat deze opdracht voor een zinvol leven zoals onze Schepper dat bedoelt heeft, door. Mijn man Patrick en onze 2 volwassen zonen, mooi om te zien hoe verschillen bijdragen aan groei. We hebben elkaar nodig, vaak veel meer dan we ons beseffen. En God, Hij heeft een plan met ons leven!

Wilfred Westerhof Secretaris

Mijn naam is Wilfred Westerhof, getrouwd met Sandra en vader van 3 kinderen Anouk, Martijn en Ralf. Marleen is een goede vriendin van ons en ik ben dankbaar dat ik onderdeel mag zijn van de achterban commissie. Mijn rol heeft met name betrekking op de communicatie met als doel de gemeente en achterban te informeren over het werk van Marleen en Stichting gave. Daarnaast hopen we door regelmatig te communiceren ook meer bewustwording te krijgen van onze eigen rol en taak in het koninkrijk van God. We zijn immers allemaal geroepen om de liefde van God uit te dragen, ieder op zijn of haar eigen manier.

Marjolein Rorije Penningmeester

Ik ben Marjolein Rorije-Wubs en samen met Jonathan hebben we vier kinderen ontvangen: Aran, Lucas, Tamar en Micha. Ik ben docent bedrijfseconomie op een VO-school in Emmeloord.

Al ons hele leven zijn we lid van deze gemeente net als Marleen, dus we kennen haar al heel lang. We vinden elkaar in de liefde voor muziek en sport, maar bovenal in de liefde voor God en het uitdragen daarvan. Ik vind het bijzonder dat ik nu deel mag uitmaken van haar achterbancommissie in de rol van penningmeester.

Over Gave

Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd.

Gave wil samen met christenen en kerken vluchtelingen in Nederland zien, liefhebben en een thuis bieden in de gemeenschap, zodat hun leven tot bloei kan komen.

Gave maakt kerken en christenen bewust van de roeping om vluchtelingen een thuis te bieden. Gave inspireert, traint en helpt bij de invulling hiervan. Gave initieert, organiseert en ondersteunt diaconaal, missionair en pastoraal werk onder vluchtelingen in Nederland.

Kijk voor meer informatie over Gave op Stichting Gave | gevlucht. gezien. geliefd.

Ik ben blij en dankbaar dat ik mag dienen op deze mooie en bijzondere plek. Maar ik kan het niet alleen! Mijn werk bij Gave wordt mogelijk gemaakt door de onmisbare steun van mensen die mij financieel en door middel van gebed ondersteunen. Zij slaan met mij de handen ineen voor deze missie en op deze manier mogen we samen impact hebben op deze plek in Gods koninkrijk en deze bijzondere reis samen vervolgen. Wil jij ook betrokken zijn en samen met mij aan dit mooie doel werken? Daar ben ik enorm dankbaar voor en ik kom dan ook graag met je in contact!

Je kunt via onderstaande link financieel bijdragen aan mijn werk.

Samen op reis: Mijn werk ondersteunen

Op de hoogte blijven? Aanmelden nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van mijn werk, de reis samen met God en de impact die we samen mogen hebben onder de vluchtelingen in Nederland? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Steeds meer besef ik me hoe gebed onmisbaar en centraal staat in mijn werk. Ik stel het dan ook zeer op prijs als je met mij mee wilt bidden voor het werk dat we doen. Wil je graag betrokken zijn door te bidden, meld je dan hier aan voor de gebedsbrief.