Over de Cursus

Meer weten over God? Verdieping in wie en wat God nou eigenlijk is? Heb je het idee dat je toe bent aan het afleggen van belijdenis? Wil je graag Jezus volgen? Met een leuke groep optrekken, en gezelligheid en goede gesprekken? Dan is het nieuwe seizoen belijdeniscatechisatie misschien wel wat voor jou! Meld je nu aan, en kom eens proef draaien.

Vragen en opgeven

Zo ziet het eruit

In het najaar beginnen we weer, na de ochtenddienst, in de Hoeksteen. In ongeveer 14 bijeenkomsten spreken we met elkaar over het geloof, en denken we na over wie God voor je mag zijn. Ook als je het niet allemaal precies snapt, of nog niet weet of je belijdenis wil doen, ben je van harte welkom!

Belijdenis doen?

Als je wilt, kan je na dit jaar belijdenis doen. Dat hoeft niet. Zo rond februari zal je gevraagd worden waar je ongeveer staat. Als je wilt kan je altijd daar samen over praten. Eind mei is meestal de belijdenisdienst, de precieze datum wordt op tijd bekend gemaakt. De locatie is de afgelopen drie jaar De Fontein geweest.

Voordat je belijdenis doet komen we altijd een keertje samen met de kerkenraad. Deze avond is geen examen, maar een moment waarop je getuigenis kunt en mag afleggen van wat je gelooft. Ook kies je dan je belijdenisgeschenk. De datum van deze avond wordt nog gepland.

Boekje Discipelschap

We gebruiken het boekje Discipelschap van L.M. Vreugdenhil. Ter voorbereiding vraag ik jullie telkens 1 of 2 hoofdstukken te lezen.

Je kan dit boekje nieuw kopen, maar ook (goedkoop) tweedehands – aanrader!

Data belijdeniscatechisatie

  • Geen evenementen