Over de Cursus

De cursus Nieuwe Testament van ds. Bram Hofland, is een vervolg op de cursus Oude Testament. Via deze pagina vindt je alle informatie die je nodig hebt.

Bij de cursus hoort een leesrooster zodat je meeleest met de thema’s van de avonden. Ook kan je gebruik maken van een boekje om je voor te bereiden: Beter nieuws uit het Nieuwe Testament, Jasper Klapwijk.

Onderaan de pagina kan je via een contactformulier je vragen stellen.

Tijdschema

Het leesrooster voert je door een periode van net iets meer dan 4 maanden, wanneer je er elke dag uit leest. In het rooster is aangegeven waar de cursus op video zijn plek heeft.

Aanbevolen

Volg het leesrooster

Voor elke dag, van 19 januari t/m 20 mei, is er een uit de Bijbel te lezen gedeelte aangewezen. Download het overzicht (hiernaast). Je kan het ook op andere datums lezen en de cursus via video volgen wanneer je eraan toe bent in het leesrooster.

Boekje

Beter nieuws uit het Nieuwe Testament van Jasper Klapwijk. In het boekje staat een overzicht, maar ook mooie opdrachten om te maken.

Downloads

Leesrooster

Actief meedoen

Live meedoen via Zoom

De cursus was live te volgen via YouTube, waarbij een aantal deelnemers via Zoom aanhaakte. Via Zoom was interactie mogelijk; de cursus bevat daarom ook tijdblokken om stukjes te lezen enz.

Verwijzingen

Verderop kan je elke les terugkijken. Daaronder staan de verwijzingen naar websites, boeken en dergelijke, die ds. Bram Hofland noemt.

Opnamen van elke les in de cursus

Les 1 – Inleiding

De cursus wordt door een aantal deelnemers gevolgd via Zoom. Wil jij ook meedoen via Zoom? Laat dat dan weten via het contactformulier onderaan deze pagina.

Les 2 – Evangeliën Mattheüs en Marcus

Verwijzingen:

Les 3 – Evangeliën Lukas en Johannes

Verwijzingen:

Les 4 – Handelingen

De eerste paar minuten is het geluid niet heel goed: een audio-apparaat hield ermee op en moest vervangen worden. Vanaf ongeveer de 3e minuut is het geluid goed!

Verwijzingen:

Les 5 – Romeinen

Verwijzingen:

  • (volgen)

Les 6 – (Overige) brieven van Paulus

Verwijzingen:

  • (geen)

Les 7 – Brieven van andere auteurs

Verwijzingen:

  • (volgen)

Les 8 – Openbaring (deel 1 van 2)

Verwijzingen:

  • (volgen)

Les 9 – Openbaring (deel 2 van 2) – Slot

Verwijzingen:

  • (volgen)

Start de video en maak deze schermvullend (met het vierkant icoontje in de video) om de beelden van de beamer goed te kunnen volgen.

Stuur een bericht met vraag of opmerking, via het invulformulier hiernaast.

Stel je vraag, of laat weten wat je vindt: