Bouwsteen Oost-Europa

Onze bouwsteen is op diverse manieren direct en indirect betrokken bij het steunen van de minderheidsgroepering gevormd door Roma’s die leven in het voormalig Oostblok.

Indirect door de contacten die we hebben met lokale predikanten die werkzaam zijn in de Roma woongemeenschappen op diverse plaatsen en direct door pastorale steun aan bijvoorbeeld de gaarkeuken in Sabinov.

Na de indrukwekkende reizen in 2022 en 2023 staat voor de zomer 2024 opnieuw een diaconale werkreis gepland naar Pata Rat bij de stad Cluj-Napoca in Roemenië. Dit keer gaan we met een groep van maar liefst 22 deelnemers op reis. Over deze werkreis en de acties die we organiseren om de benodigde gelden bijeen te krijgen, elders meer.

Wie gaan er mee dit jaar: Johannes, Jiska en Henrieke Knijnenberg, John Hankel, Errit en Greetje Bosma,  Truus Schra, Henk-Paul Lameris  Cor en Floris Boon, Rachel Lemsom, Wilferd en Sem Roffel, Iris Vroom, Maarten en Noa Vink. Timko Buitenhuis, Maud en Jasper van Harten, Judith vd Velde en Jordy Verboom.

John Hankel

Contactpersoon

Gerrit Knijnenberg

Contactpersoon

Frank Lameris

Teamlid

Paul de Jong

Teamlid

Reindert Rorije

Teamlid

Greetje Bosma

Teamlid / activiteitencommissie

Ruben Schra

Teamlid / jeugd

Marijke Hankel

Teamlid