Interview met Marleen

Wees niet bang, want Ik ben bij je, vrees niet, want Ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, je steunen met mijn bevrijdende rechterhand. Jesaja 41:10

Als Achterban commissie (ABC) van Marleen, spreken we haar regelmatig over het prachtige werk wat zij doet bij GAVE. We besloten een kort interviewtje af te nemen om jullie mee te nemen in deze eerste indrukken. En natuurlijk, heb je vragen hierover…Marleen vertelt er graag over, dus neem gerust contact met haar op.

Ha Marleen, voor we het over je werk gaan hebben, hoe is het met jóu?

Marleen: Ik heb een lastige en intensieve tijd achter de rug, waarbij na een lange zoektocht en medisch traject van maanden, halverwege augustus bleek dat ik op het randje van een burn-out zat. Dat was wel even een flinke tegenvaller, maar het was ook fijn dat er eindelijk duidelijkheid was over wat er nou aan de hand was en waarom ik niet goed kon functioneren. Het is om deze reden helaas dus ook een tijd stil geweest naar mijn achterban toe.

Ik werk met professionele hulp aan mijn herstel en ik kan nu met dankbaarheid en blijdschap zeggen dat ik langzaam aan het opkrabbelen ben en tekenen van herstel zichtbaar zijn. Ik werk 12 uur per week, dit gaat goed. Ik hoop de komende tijd met kleine stappen het werk weer verder op te kunnen bouwen.

Reini: Dat klinkt heftig Marleen. Wat fijn dat je hier open over bent en heerlijk om te lezen dat er weer lichtstralen aan de horizon zichtbaar zijn! Ook vanuit je start bij Gave zal dat een moeilijk proces zijn geweest. Je wil zo graag…

Marleen:  Dat klopt! Eerlijk gezegd, het was (is) een worsteling dat ik niet zoveel heb kunnen doen als dat ik zou willen vanwege mijn ziekte. Maar gelukkig heb ik een goede indruk gekregen van deze prachtige organisatie GAVE! Ik ben enorm dankbaar dat ik deel uit mag maken van deze bijzondere en mooie club mensen die zich met liefde en passie inzetten voor de vluchtelingen in Nederland. Ik voel me vanaf het allereerste begin echt al thuis. Ik word steeds weer geraakt door de verhalen van collega’s uit het werkveld, wat mij ook steeds weer opnieuw doet bepalen bij waar we het voor doen. Waar ik het ook voor doe.

Reini: Kun je daar iets meer over vertellen? Over jouw rol?

Marleen: Ik zal aan de hand van een situatie daar wat meer over vertellen… Bijvoorbeeld die ene keer, ik weet het nog als de dag van gisteren…ik liep een keer mee met een collega en ging met haar op bezoek bij een vrouw in het AZC in Luttelgeest. Ik werd echt geraakt door de zichtbaar kostbare relatie en interactie tussen hen en hoeveel dit voor deze vrouw betekende. ‘Gewoon’ haar verhaal kunnen doen, gezien worden, zichzelf mens te kunnen voelen, kwetsbaar mogen zijn, geliefd voelen… Ik voelde diep van binnen: dit is waar ik het voor doe, voor zowel deze vrouw in het AZC àls mijn collega. En ik voelde me op dat moment ook echt een diepe dankbaarheid.

Reini: Je ogen stralen als je erover vertelt, mooi! Zeg Marleen, want wat doe jij dan precies voor de medewerkers ‘in het veld’?

Marleen: Door zowel de organisatie als mijn collega’s, daar waar dat nodig is te ondersteunen en te ontzorgen op het brede gebied van P&O (Personeel & Organisatie). Soms doe ik dat door uit te zoeken wat er binnen wet en regelgeving mag/kan, soms door vanuit mijn kennis en ervaring net even vanuit een andere invalshoek naar een situatie te kijken en daardoor een helpend advies te geven. Mensgericht denken en handelen, zo mag ik mijn gaven inzetten die ik ontvangen heb. Terugkijkend realiseer ik mezelf dat ik al diverse facetten van het werk binnen GAVE tegen ben gekomen. Ik groei binnen de organisatie en in mijn rol. Dat maakt me dankbaar!

Ik kijk er enorm naar uit om nog meer te mogen groeien en leren op deze mooie plek. Ik sta echt te popelen om mijn handen verder uit de mouwen te steken, maar ik weet dat ik geduld moet hebben en zoek vooral ook naar wat ik kan doen binnen de mogelijkheden.

Boven alles ben ik erg dankbaar voor de leiding en aanwezigheid van God. Hij is zo trouw en Zijn zorg en liefde mag ik steeds weer ervaren in alles. Hij is erbij, altijd. Dat geeft rust, moed en hoop.

Reini: Dank je wel Marleen! Mooi om zo meer te horen over jouw werk bij GAVE! Namens Marleen en haar ABC willen we jullie bedanken voor de financiele steune en/of steun door middel van gebed om dit werk mogelijk te maken.

Meer info over Marleen op de website