Gemeentezondag 21 maart – Maak een recept met een persoonlijk verhaal

Het komt dichterbij, de eerstvolgende gemeentezondag. Wij hadden grootse plannen met een concert (van de Kids Crew) en een uitdagende buitenactiviteit maar dit kan helaas niet doorgaan, … wel zullen we groots gaan uitpakken als het weer kan.

`En nu?’ zou je denken? Maar we hebben gewoon iets anders verzonnen en dat is wel gelukt. Wat gaan we doen? We willen graag met jullie een receptenboek uitbrengen met een variatie van
grootmoeders recepten tot eigentijdse recepten.

Maar daar hoort iets bij: jouw verhaal! Wil jij jouw recept met ons delen en daarbij een verhaaltje schrijven waarom je dit zo lekker vindt om te eten of om te bereiden … het maakt niet uit? Denk aan dat lekkere eten toen je bij vrienden was, bij opa en oma of gewoon thuis, wat misschien nu wel vaak op tafel komt en je je vingers bij af wilt likken, of een recept wat je van iemand anders hebt gekregen en sindsdien blijft maken. Zo kunnen we de pollepel aan elkaar doorgeven!

Stuur ons dan een A4’tje met daarop jouw recept en het verhaaltje. Of je het nu schrijft of uittypt, alles mag. Wil je het met plaatjes, kleurtjes of versieren, mag ook. Als het maar niet groter is dan één A4’tje. Op gemeentezondag zal er ook een mogelijkheid zijn jouw recept bij de kerk in te leveren tussen de ochtenddienst en de middagdienst. Kun je niet wachten dan mag je het ons ook per e-mail toesturen vanaf donderdag 18 maart a.s. t/m de gemeentezondag.

Dus tijd genoeg om erover na te denken of (oude) recepten op te zoeken. Alle recepten gaan wij bundelen en uitgeven als een boek met als titel: ‘?????’ – ja, ook daar hebben wij u voor nodig, wie o wie heeft er een mooie titel voor dit boek? En hier willen we dan ook nog iets speciaals mee doen … maar daarover later meer. Eerst maar eens een receptenboek uit gaan brengen.

Voor de kinderen hebben we ook nog een andere opdracht maar hier komt nog een aanvullend bericht over in komende weken.

Namens de commissie gemeenteopbouw,
Niek Wolbers
gemeenteopbouw@hoeksteenemmeloord.nl