Patat Rat dag 3

Vandaag was de dag van de waarheid. De 1e klusdag en de 1e dag van het kinderwerk. De spanning was bij sommigen goed merkbaar. We begonnen zoals we vorige jaar al gewend waren met het werkklaar maken van de verschillende ruimten (lees het verplaatsen van de nodige goederen en materialen, alvorens binnen het werk kon beginnen. Intussen waren buiten ook al verschillende teams begonnen. Met vloertegels leggen in de sanitair ruimten, met betonnmixen voor de toekomstige parkeerplaats bij het clubgebouw. Een paar mannen (Henk en Johannes) waren voor geen gat te vangen en doken het gat in waar de sceptictank moet komen. Ik weet niet of ze dachten dat dit het zwembad was gezien de snel oplopende temperaturen, maar jammer genoeg zat er geen water in. Gelukkig liep het goed af en na een paar uur zwoegen was de benodigde diepte bereikt. Intussen ging het schilderwerk buiten en binnen ook voortvarend, waardoor morgen begonnen kan worden met laminaat leggen in de grote ruimte. Nadat Evert Jan ons voorzien had van een overheerlijk bakje koffie en de koekjes op waren, werden de diverse werkzaamheden voortgezet en voor we het wisten was het tijd om te stoppen en op te ruimen. Toen we op ons basiskamp terug waren bleken enkele dames al weer de nodige boodschappen te hebben gedaan en was de tafel gedekt voor een welverdiende lunch, ja, ja, voor een ieder.

Aan de maaltijd werd het een beetje stil en ik denk wel te weten waar dat mee te maken had, want het kinderprogramma stond voor de middag op de rol. Een paar mannen gingen nog weer terug om nog een paar lagen de plaatsen voor de parkeerplaats en de rest vertrok naar het gebouw op de vuilnisbelt waar het kinderprogramma plaats zou gaan vinden. Na de nodige instructies van Frank Stout werd de ruimte klaar gemaakt voor de binnenkomst van de kinderen. Klokslag 15.00 uur klonk buiten- het voor de mensen van vorig jaar bekende fluitje van Frank Stout en klonk de roep “copila program” (raden wat de betekent) over de vuilnisbelt. Binnen no-time was de zaal gevuld met bovenverwachting veel kinderen. Nadat de nodige regels aan de kinderen bekend waren gemaakt (voor sommige was het tegen dovemansoren gezegd)  en nadat ons team was voorgesteld, kon het programma van start. We begonnen met het zingen van een paar liederen en de gebaren daarbij doen het altijd goed, zo ook nu. Iedereen deed ondanks de warmte enthousiast mee. Vervolgens was het tijd voor het verhaal van de twee konijnen die met elkaar in gesprek waren. Einde van het verhaal: God houdt nog meer van jouw dan waar wij bij kunnen (de maan). Daarna werden de tafels klaar gemaakt voor de werkjes. Na het inkleuren van een hand werden de parels uitgedeeld die in plekje in de hand kregen. Daarmee zat het programma (de tijd vloog voorbij) er al weer op. Bij het verlaten van het gebouw kregen de kinderen een pakje drinken en een koekje en waren er weer blijde gezichten van kinderen die blij waren met een uurtje aandacht. Kun je nagaan.

Terug bij de basis was een aantal mensen al weer bezig met het klaar maken van een overheerlijke maaltijd voor versterking van de inwendige mens. En die ging er in als koek getuige de lege pannen.

Na een korte break voor een ieder gingen we weer uiteen in groepjes om na te denken over wat deze dag gebracht had en hoe we door te dienen weer een stukje van Gods Koninkrijk zichtbaar mochten maken. Tevens was er ruimte om te delen hoe we deze eerste dag hadden ervaren.

Daarna hebben we nog een tijdlang gezellig rondom het vakkundig door Floris aangelegde vuurtje gezeten en werden vele sterren gespot doos sommigen dankzij een beschikbare app.