Pata Rat dag 4

Dag 4 al weer, halverwege.

Vannacht werden we opgeschrikt door een klap onweer die zo leek het pal boven ons verblijf plaats vond. Gelukkig sloeg het niet in want anders….

Vanmorgen weer met een flinke ploeg richting de bouwplaats en een paar mensen die boodschappen gingen doen. Er is weer hard gewerkt alleen was het jammer dat enkele spullen nog gehaald moesten worden wat enig ophoud betekende. Begonnen werd met het laminaatwerk, maar dat liep niet helemaal. Donderdag gaan we dit verder oppakken. Ook is er gewerkt aan de afwerking van de slaapkamertjes. Iedereen complimenten voor het harde werk. In het bijzonder te noemen de mannen die met het betonwerk bezig zijn geweest en vanmiddag nog even door gingen. Het fundament voor de parkeerplaats is bijna klaar.

Die complimenten zijn zeker ook op de plaats voor de dames van de verzorging, Truus en Greetje. 3x per dag zorgen voor een maaltijd voor 22 mensen en tussendoor nog even boodschappen doen en een was draaien.

Vanmiddag was het weer tijd voor het kinderprogramma. En zoals vorig jaar ook al kwamen er op de tweede dag weer meer kinderen dan de eerste dag. Opvallend was het grote aantal erg kleine kinderen. Het was erg warm en een deel van de kinderen was erg onrustig. Door een aantal van ons werd het verhaal verteld en uitgebeeld. Het verhaal ging over “alle kinderen die bij Jezus mogen komen”. Daarna was het weer tijd voor het werkje over hetzelfde thema als het verhaal. Bij het verlaten van de zaal kregen de kinderen weer een versnapering. Een hele opgave om dit weer ordelijk te laten verlopen.

Bij terugkomst werd er al weer hard gewerkt aan de warme hap. Dit keer stond er iets met pasta op het menu en de verrassing…..een ijsje als toetje. Inmiddels viel er een buitje (gelukkig niet het weer dat voorspeld was en waar zelfs een Alert uit was gegaan.

Aan het begin van de avond gingen we weer in groepjes uiteen voor de dag overdenking. Dit keer was het thema drinken van het Levende Water.