Pata Rat dag 6

Na het ontbijt vertrokken we weer met een flinke ploeg naar de kluslocatie. Helaas bleek de vloer in  het gat van de sceptictank vol met water te staan door de overvloedige regenval die er kennelijk ook op de bouwplaats was gevallen. Een tegenvaller want dat betekende dat we daar niet verder mee konden gaan. Nadat er snel geschakeld was waren alle teams weer verdeeld over de verschillende werkzaamheden die nog wachten: afwerken van de plafonds in de slaapkamer, schilderen van wanden in de slaapkamers en ook met het leggen van het laminaat in de grote ruimte werd een begin gemaakt. Na wat opstartproblemen kwam de gang er in en aan het einde van de ochtend mochten we blij constateren dat we voor 2/3e klaar waren met het laminaat. Morgen weer een dag en alles voorspoedig verloopt kunnen we misschien de keuken ook nog doen.

Na de inwendige mens weer te hebben versterkt met een heerlijke lunch met een overheerlijke Patalet (zelfbedacht Roemeens voor omelet) gingen we weer op weg naar Dallas voor het kinderwerk. Waarom weten we niet (misschien vanwege de gevolgen van de overvloedige regenval van de dag ervoor) maar de opkomst was iets minder dan de dagen ervoor. Gevolg was wel dat alles een beetje meer ordelijk verliep dan de andere dagen. Het verhaal ging deze middag over Jona en natuurlijk moesten we als groep het voor ons overbekend lied van Jona zingen. Met veel enthousiasme werd hier uitvoering aan gegeven. Na het verhaal was het tijd voor de kleurplaat die natuurlijk van Jona in de walvis was.

Nadat alles was opgeruimd en we de zaal weer achter ons hadden gelaten, was het tijd om voedselpakketten in de wijk te gaan bezorgen. Dit leverde zeer emotionele momenten op en een ieder die daaraan had meegeholpen was erg onder de indruk na de leefomstandigheden van de Roma met eigen ogen te hebben gezien. We konden 50 pakketten afleveren bij gezinnen die door Rita Stout zorgvuldig waren geselecteerd. Bewonderenswaardig dat zij elk gezin in de wijken kent. De pakketten worden niet zomaar even afgegeven, maar vanuit de relatie, dat wil zeggen dat elk pakket wel even tijd kostte door de gesprekjes die bij afgifte werden gevoerd.

’s-Avonds gingen we weer op pad voor de tieneravond. Deze vond in hetzelfde gebouw plaats als waar het kinderprogramma plaats vond. Een kleine 30 tieners kwamen op de avond af. Onder leiding van Rita Stout vond de aanbidding plaats. Onisim, één van de medewerkers van Frank Stout is Roemeens en heeft een bijzondere band met de tieners. Onvoorstelbaar hoeveel energie hij er in gooit. Onder zijn leiding werden diverse bijbelteksten door de tieners geproclameerd. Aansluitend gingen we allemaal in groepjes uiteen om te bidden. Sommige tieners baden zelf en waar nodig en door mensen van ons werd gebeden, werden de gebeden vertaald door Onisim.

Na het officiële gedeelte was het tijd voor de spelletjes. Dit levert altijd weer hilarische momenten op zo ook deze avond. Daarna ging de avond verder met muziek en dans en voor we er erg in hadden werd het al weer laat en tijd om afscheid te nemen….tot de volgende dag want dan staat de BBQ met de tieners op het programma.