MAAK EEN SPAARPOT VOOR STATIEGELDBONNEN t.b.v. PATA RAT in Roemenië

Hallo allemaal,

Wanneer het weer veilig is om te reizen gaat een groep vrijwilligers naar PATA RAT in Roemenië. De commissie Oost-Europa zet zich in voor dit doel. Ze willen daar mensen gaan helpen en o.a. leuke dingen voor kinderen organiseren die daar letterlijk op en van de de vuilnisbelt leven. Een zeer armoedig en ongezond bestaan… en dat in Europa.

U heeft vást de nieuwjaarduik van onze dominee gezien om geld voor het project binnen te halen. De commissie Oost Europa heeft een afspraak met de winkeliers kunnen maken over statiegeldbonnen. Die mogen wij, als gemeente, gaan sparen en in één keer inleveren bij de diverse winkels.

STATIEGELDBONNEN…….. SPAAR JE MEE?

Nu kun je de statiegeldbonnen in een zakje of een laadje bewaren…. Maar nóg leuker is het om ze thuis in een spaarpot te doen. Neem een bus, glazen pot, plastic fles, of een boterbakje (zie voorbeelden hieronder) en plak daar één of meerdere foto’s op van de mensen uit PARA RAT, die je hieronder ziet afgedrukt. Zet de pot goed zichtbaar neer, zodat je telkens die gezichtjes kunt zien en weet waarvoor je de statiegeldbonnen aan het sparen bent.

Natuurlijk mogen de kinderen ook een foto insturen van hun gemaakte spaarpot. Want je kunt ook zelf een leuke creatie bedenken en maken. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn. Het belangrijkste is dat we met z’n allen gaan sparen.

Heb je een leuke spaarpot gemaakt? Maak dan een foto en stuur de foto uiterlijk VRIJDAGOCHTEND 22 februari op, per mail naar: KINDERWERK@HOEKSTEENEMMELOORD.NL dan laten we jouw spaarpot zien in de dienst.

Foto’s van Pata Rat om op je spaarpot te plakken:

Voorbeelden van hoe je een spaarpot kunt maken