“Een speciale kerstboom”

Kerst 2022 zouden wij vieren zonder familie en vrienden. Hoewel we deze periode op een hele mooie locatie mochten doorbrengen, namelijk in Fort Dauphin- Madagaskar is er toch een gevoel van gemis. De dag voor Kerst hebben we doorgebracht met een Roadshow door Fort Dauphin. Samen met alle missie-organisaties zijn we op toer gegaan met een hele groep jongeren die het Kerstverhaal delen door dans, lied en drama.

Na deze geweldige middag voelen we ons toch wat treurig, geen kerstmaaltijd met onze kinderen en geen bezoek aan onze ouders. We zitten met ons tweeën in een kleine kamer voor een immens grote oceaan. Gelukkig worden we op Kerstochtend meegenomen naar de kerstviering in een dorpje ten westen van Fort Dauphin. We rijden met een 4×4 wagen over een weg vol gaten en kuilen. We rijden van links naar rechts om de ergste gaten te vermijden. Plotseling slaan we linksaf het veld in, we rijden tussen de bomen en wat houten huizen door. Terwijl we tot stilstand komen, zien we een hele gemeenschap onder een grote boom zitten wachten. Het zijn de inwoners van drie dorpen. Een dorp ligt op afstand van 5 minuten lopen, de andere ligt op afstand van 20 minuten lopen. De inwoners van dit dorp hebben nog maar een paar maanden geleden van het evangelie van Jezus gehoord. Om de beurt gaan de dorpen een groet brengen. Ze zingen en dansen en loven Jezus voor Zijn komst, naar de wereld en danken voor Zijn vergeving en redding.

Wanneer we samen zingen in het Malagasy ervaren Frank en ik een bijzondere eenheid en vreugde. Wat een feest om Jezus’ liefde voor de wereld te vieren met deze groep mensen. Voor sommigen is het de eerste keer dat ze Kerstfeest vieren. We zien het voor onze ogen: “Een groter geschenk ken ik niet.” Ondanks het gemis hebben we hier een thuisgevoel: één in Christus.