Pata Rat dag 2

De wekker ging en iedereen holde hun bed uit naar het ontbijt. Even een eitje tikken en vlak daarna gingen we richting de kerk in Cluj. Dit was een kleine gemeente waar ze ons erg blij en verwelkomend hadden ontvangen.

Na de kerkdienst hebben we gezamenlijk geluncht bij het huis waar wij verblijven. Toen de afwas was gedaan en iedereen weer ready stond, gingen wij samen met Frank richting de vuilnisbelt. Hier hebben wij een prachtige presentatie gehad met informatie over Frank en zijn gezin, Roemenië en over het werk dat hier allemaal wordt gedaan. Vervolgens gingen wij met de groep en een lege koelkast terug naar het verblijf.

Hier werden er spelletjes gespeeld en stonden Greetje en Truus de soep voor te bereiden. De sfeer zat er goed in bij iedereen: er werd gezongen en de mannen hadden weer lol. Toen het eten op was hebben we de maaltijd afgesloten met “Lichtstad met de paarlen poorten”. Dit onder begeleiding van Errit en zijn pannenspel.

Na de afwas gingen we in groepjes uit elkaar om stille tijd te houden. Hier werd in de groepjes overlegd hoe je er bij zit en of er nog bijzonderheden zijn waar eventueel rekening mee gehouden kan worden. Hierna legde Iris aan de mannen uit hoe Lama werkt, weer een nieuw spelletje!

De laatste voorbereidingen voor het kinderwerk zijn gedaan. Nog even gezellig spelletjes spelen en daarna is het tijd om ons klaar te maken voor ons bedje.